Echipa

Laurentiu Constantin

Director

Raluca Enea

Director artistic

Monica Isăcescu

Comunicare în social media

Mihaela Balaban

Parteneriate si comunicare media

Ceriza Petrescu

Web admin

Gabriel Isac

Audio

Clara Pop

Scenografie și producție de concert

Eduard Drog

IT Developer

Răzvan Bucur

Art Director

Andrei Păuleț / AP Studio

Live Video

Asociaţia Culturală ANTIQVA

Asociaţia Culturală ANTIQVA este o instituţie de tip ONG, activă în domeniul cultural din România. ANTIQVA are statutul legal de asociaţie non-profit aparţinând statului român.

ANTIQVA a fost înfiinţată în 2013 preluând şi continuând experienţa în organizare de evenimente culturale a echipei Medieval Praxis. Asociația Culturală ANTIQVA este co-producător al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi Stagiunii de Muzică Veche, evenimente concertistice ce au încercat să răspundă unei nevoi de continuitate a afirmării culturii muzicale în spaţiul autohton. Acestea s-au bucurat de prezenţa unor formaţii şi muzicieni de excepţie cum ar fi: Hopkinson Smith, Marcel Ponseele, Jan de Winne, Philippe Pierlot, François Fernandez, Ketil Haugsand, Petra Müllejans, Mary Collins, Steven Player, Il Gardellino, Ricercar Consort, Capella Cracoviensis, Le Poeme Harmonique, Xavier Diaz Latorre etc. a unor partituri interpretate în primă audiţie pentru publicul român. Începând cu anul 2015, Festivalul de Muzică Veche București este membru REMA (Rețeaua Europeană a Muzicii Vechi). Acceptarea festivalului în cadrul prestigioasei organizații internaționale s-a făcut în mai multe etape. Prima dintre ele a fost organizarea la București, în data de 21 martie 2015 a celei de a treia ediții a Zilei Europene a Muzicii Vechi (prima în România), eveniment ce a găzduit la Biserica Anglicană concertul „To Bach or not to Bach”. Evenimentul de o excepțională calitate artistică și organizatorică a fost transmis în direct prin Radio REMA. Festivalul de Muzică Veche București a fost acceptat în REMA prin unanimitate de voturi, în cadrul întâlnirii REMA de la Ambronay, în data de 17 aprilie. În anul 2019, Festivalul de Muzică Veche București sărbătorește 14 ani de existență.

Numele ANTIQVA este asociat şi programului ”Il Maestro e lo Scolare”, un program de masterclassuri menit să încurajeze tinerii muzicieni în aprofundarea domeniului muzicii vechi. În 2012 şi 2013, programul a fost organizat împreună cu Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Conservatorul Regal din Bruxelles şi fundaţia Il Gardellino (Belgia).

Printre activităţile educative susţinute de ANTIQVA se numără Tabăra Medievală pentru Copii ce s-a aflat în 2015 la cea de a şaptea ediţie.

Pe parcursul anului 2014, Asociația ANTIQVA a câștigat și derulat o serie de proiecte culturale desfășurate în cadrul prestigioaselor programe culturale ”București 555” și EEA Grants PA17/RO13, proiecte ce s-au bucurat de o deosebită apreciere din partea publicului bucureștean.

ANTIQVA a organizat de asemenea Licitaţia de Artă pentru înfiinţarea primei Şcoli de Muzică Veche din România. Licitaţia a avut loc în cadrul Muzeului Ţăranului Român cu sprijinul şi prin donaţiile unor importanţi artişti contemporani români.

Între proiectele următoare ale Asociaţiei ANTIQVA se numără deschiderea primei Şcoli de Muzica Veche, din România şi înfiinţarea la Bucureşti a unui Centru de Muzică Veche.ANTIQVA îşi menţine hotărârea şi, totodată, speranţa de a contribui la definirea şi consolidarea statutului muzicii vechi în faţa publicului român.