Early Music Winds – Bucharest Early Music Festival
Early Music Winds

Early Music Winds

Starts from: 20 octombrie 2020

Palatul Bragadiru

Ajuns la cea de-a XI-a ediție, Festivalul de Muzică Veche București a devenit cel mai important proiect cultural de festival dedicat muzicii culte vechi din Sud-Estul Europei. Programul se desfășoară în acest an pe parcursul lunii noiembrie și conține trei serii de evenimente conceptuale dedicate promovării muzicii și patrimoniului cultural, de la muzica vremurilor medievale până la muzica Barocului, Preclasicismului și Clasicismului.

Festivalul debutează la Palatul Bragadiru, marți, 1 noiembrie 2016, cu seria “Early Music Winds”, o secvență formată din patru concerte consecutive dedicate instrumentelor istorice de suflat. Cei mai renumiți interpreți, profesori și colecționari acompaniați de ansamblul Belgian de muzică veche, Il Gardellino, vor dezvălui o parte din amintirile purtate de instrumentele lor peste țări și mări și timpuri străvechi. Seria Early Music Winds este organizată în parteneriat cu Koninklijk Conservatorium Brussel.

Concerte:

Printre artiștii invitați în ediția 2016 se află nume importante ale muzicii vechi europene: Orchestra barocă a Uniunii Europene (EUBO), Orchestra barocă „Il Gardellino” (Belgia), Marcel Ponseele (oboi baroc), Jan de Winne (flaut traversier), Xavier Diaz Latorre (lăută), Pedro Estevan (percuții istorice), ansamblul de dansuri istorice Passeggio, ansamblul Codex și formația de muzică veche românească Trei Parale.

Informații complete despre program, bilete, abonamente și donații sunt permanent actualizate pe platforma earlymusic.ro