Farinelli – Bucharest Early Music Festival
Farinelli

Farinelli

Starts from: 29 septembrie 2020

Start Time 19:00

Universitatea Națională de Muzică București - Studioul de Operă

Filmul – a cărui proiecție va fi găzduită de Studioul de Operă al UNMB – se bazează pe existența reală a personajului Farinelli. Acesta era numele de scenă al artistului Carlo Broschi (1705-1782), ce a trăit în timpul faimosului compozitor Händel. Pentru a i se păstra vocea, el este castrat de tânăr, lucru care o să-l bântuie pe toată durata existenței sale. Cu timpul, el ajunge un renumit cântăreț de operă, împreună cu mediocrul său frate, Riccardo. Un film dramatic care ne transpune în culisele operelor din acea vreme.

Seria “Movie Gala Clavecinissimo” prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spații de proiecții din București și se încheie cu un concert de gală organizat la Muzeul Național de Artă al României, în sala Auditorium.

Scopul principal al evenimentului constă în strângerea de fonduri pentru restaurarea clavecinului istoric Ruckers – Taskin aflat în patrimoniul Muzeului Național Peleș. Contravaloarea biletelor și abonamentelor va fi integral dedicată acestui demers.

Titlu original: Farinelli (Il Castrato)
Regie: Gérard Corbiau
Scenariu: Andrée Corbiau, Gérard Corbiau
Cast: Stefano Dionisi, Enrico lo Verso, Elsa Zylberstein, Jeroen Krabbe, Caroline Cellier, Renaud du Peloux de Saint Romain, Omero Antonutti, Marianne Basier, Pier Paolo Capponi, Graham Valentine, Jacques Boudet, Delphine Zentout, Richard Reeves, Jonathan Fox, Jo Betzing, Karl-Heinz Dickmann, Stefan Mazel, Wolfgang Grindemann

Festivaluri și Premii: Academy Awards 1995 (o nominalizare), Globurile de Aur 1995 (un premiu), Premiile César 1995 (două premii și o nominalizare), Premiile David di Donatello 1995 (un premiu și o nominalizare), Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary 1995 (o nominalizare), National Board of Review 1995 (un premiu), Palm Springs International Film Festival (premiul publicului)

Producție, An: Franța – Italia – Belgia, 1994
Durata: 1 h 51 min
Limba: Franceză, Italiană (cu subtitrare în limba română)