Harpsichord Fireworks – Bucharest Early Music Festival
Harpsichord Fireworks

Harpsichord Fireworks

Starts from: 20 octombrie 2020

Start Time 19:00 End Time20:30

Palatul Suțu

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, ora 19, Palatul Suțu

Reputatul clavecinist Ketil Haugsand, discipol al lui Gustav Leonhardt, aduce la București parfumul Barocului Târziu din Franța, dar și, în premieră națională, o transcripție realizată de maestrul său a unei lucrări bachiene.

Program:
Louis Marchand (1669 – 1732): Suite re mineur (1702)
Prèlude – Allemande – Courante – Seconde Courante – Sarabande – Gigue – Chaconne
Jean-Philippe Rameau (1683 – 1764): Pieces de Clavecin:
Prèlude – Allemande (1706)
Les Trois Mains – Sarabande (1728)
Les Niais de Cologne (1724)
Pauză
Antoine Forqueray (1699 – 1782): Pieces de Viole mises en Pieces de Clavecin
La Bouron, Vivement & détaché – La du Breüil, Louré – Sarabande, La d’Aubonne – La Leclair, Tres Vivement & détaché
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): Sonata în sol Major (Transcrpție realizată de Gustav Leonhardt din sonata BWV 1005)
Adagio (BWV 968) – Fuga – Largo – Allegro assai

Ketil Haugsand

Ketil Haugsand a studiat clavecin la clasa profesorului Gustav Leonhardt la Conservatorul din Amsterdam (1975) unde primește distincția Prix d’Excellence. A fost laureat al concursurilor de interpretare de la Paris și Brugges.
Ketil Haugsand a fost profesor de clavecin la Hochschule für Musik Köln și Conservatorul Regal din Copenhaga. Este professor invitat la cursuri de perfecționare în domeniul muzicii vechi (Norvegia, Portugalia, Italia) și membru în juriile celor mai importante concursuri de clavecin sau muzică de cameră din Europa.
Este unul dintre cei mai importanți claveciniști ai momentului și o personalitate marcantă ai muzicii vechi din Europa. A susținut numeroase concerte ca solist, membru al unor prestigioase ansambluri camerale, conducător muzical sau dirijor în Europa, S.U.A. și Asia. Orchestra barocă norvegiană, Arte Real Ensemble, Orchestra simfonică Stravanger, Orchestra Radio Oslo sau Opera comică Berlin sunt câteva dintre formațiile sau instituțiile în cadrul cărora a activat.
Înregistrările sale cu lucrări de Rameau, Forqueray, Marchand sau Seixas, pentru companiile Simax, Virgin și Linn se bucură de o reală apreciere internațională. Înregistrările volumelor Clavierübungen sau alte cicluri de lucrări ale lui Johann Sebastian Bach sunt considerate interpretări de înaltă ținută artistică, remarcabile prin originalitate.