Tous les matins du monde – Bucharest Early Music Festival
Tous les matins du monde

Tous les matins du monde

Starts from: 20 octombrie 2020

Start Time 19:00

Institutul Cervantes

„Tous les matins du monde” ne prezintă sfârșitul de secol XVII, când violonistul Monsieur de Sainte Colombe se întoarce acasă și află că soția sa a murit în timpul absenței sale. Îndurerat, construiește o căsuță în grădină, unde se și mută și își dedică viața muzicii și celor două fete, Madeleine și Toinette, evitând lumea de afară.

Zvonurile despre el și muzica sa încep să se răspândească, ajungând până la curtea lui Ludovic al XIV-lea, care îl cheamă la curte, dar Monsierur de Sainte Colombe refuză. Într-o zi, tânărul Marin Marais vine la el cu o cerere – vrea să învețe să cânte la vioară.

Seria “Movie Gala Clavecinissimo” prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spații de proiecții din București și se încheie cu un concert de gală organizat la Muzeul Național de Artă al României, în sala Auditorium.

Scopul principal al evenimentului constă în strângerea de fonduri pentru restaurarea clavecinului istoric Ruckers – Taskin aflat în patrimoniul Muzeului Național Peleș. Contravaloarea biletelor și abonamentelor va fi integral dedicată acestui demers.

Titlu în limba română: Toate diminețile lumii
Regie: Alain Corneau
Scenariu: Alain Corneau, Pascal Quignard
Cast: Jean-Pierre Marielle, Gérard Depardieu, Anne Brochet, Guillaume Depardieu, Carole Richert, Michel Bouquet, Jean-Claude Dreyfus, Yves Gasc, Yves Lambrecht, Jean-Marrie Poirier, Myriam Boyer, Violaine Lacroix, Nadège Teron, Caroline Silhol, Philippe Duclos, Yves Gourvil

Festivaluri și Premii: Festivalul Internațional de Film de la Berlin 1992, Premiile César 1992 (7 premii), Globurile de Aur 1993 (o nominalizare), Sindicatul National Italian al Criticilor de Film 1993 (o nominalizare), National Board of Review 1992 – NBR Award, Prix Louis Delluc 1991

Producție, An: Franța, 1991
Durata: 1 h 55 min
Limba: Franceză (cu subtitrare în limba română)