Bucharest Early Music Festival – 18 – 24 noiembrie 2019
image

18-24 NOIEMBRIE 2019

  • Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului va fi una a esențelor. Unele care ne amintesc de țărmuri mediteraneene, altele care ne duc cu gânduri la vechi cetăți apusene, la baluri și alte momente de bucurie; iar altele ne amintesc, pur și simplu, de acasă.

    Pornind de la ideea că esențele tari se țin în sticluțe mici, anul acesta vă propunem o variantă concentrată, dar de forță, a Festivalului. Cele cinci evenimente, reunite într-o săptămână foarte intensă, vor aduce în fața dumneavoastră muzici rafinate, artiști de înaltă prestanță, o diversitate și o prospețime demne de motto-ul nostru: „Descoperă noutatea Muzicii Vechi!”.

    Cum este și normal pentru aceste muzici care au răsunat cândva prin marile palate ale lumii, și în cadrul Festivalului de Muzică București, ele se vor face din nou auzite tot în astfel de edificii: Palatul Suțu, Palatul Tinerimea Română și Sufrageria Regală a Palatului Regal din București (astăzi Muzeul Național de Artă al României).

    Vom asculta muzica vechilor virtuozi ai violoncelului, tălmăcită tot de virtuozi ai instrumentului din zilele noastre. Ne vom întoarce la creația lui Georg Friedrich Händel și ne vom concentra asupra creațiilor sale camerale. Evident că din Festival nu putea lipsi nici numele „Bach”, doar că în această ediție îi oferim un scurt respiro bătrânului Johann Sebastian și ne vom interesa de muzica lui Carl Philipp Emanuel. Nu am uitat nici de spațiul autohton și am pregătit atât un concert, cât și o expoziție, ambele dedicate călugărului franciscan Ioan Căianu, de la a cărui naștere s-au împlinit anul acesta 390 de ani.

image

No event found.