Alte Evenimente

Peter Van Heyghen: The Elequent Recorder

By miercuri, 19 octombrie 2016noiembrie 16th, 2018No Comments

peter-van-heyghen-the-elequent-recorder

Peter Van Heyghen prezintă secretele flautului drept alături de ansamblul “Il Gardellino” joi, 3 noiembrie 2016, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, în prima serie de concerte intitulată Early Music Winds ce deschide ediția 2016 a Festivalului de Muzică Veche București.

Seria de concerte Early Music Winds propune continuarea mini-stagiunii Early Music Strings din 2015. Cunoscute sub termenul generic ”winds”, instrumentele de suflat au însoțit practica muzicală încă din Antichitate. În curentul european ”Early music” ele sunt protagonistele recitalurilor solistice sau camerale și conferă sonorități grandioase orchestrei baroce.

Peter Van Heyghen alături de ansamblul Il Gardellino va interpreta lucrări de G. B. Fontana, A. Vivaldi sau G. Ph. Telemann și va dezvălui secretele flautului drept.

Festivalul de Muzică Veche București are loc în perioada 1 – 28 noiembrie și cuprinde trei serii de concerte și evenimente alternative: Early Music Winds, un proiect realizat în colaborare cu ansamblul Il Gardellino și cu sprijinul Koninklijk Conservatorium Brussel, Movie Gala și Clavecinissimo, un proiect dedicat strângerii de fonduri pentru restaurarea clavecinului Ruckers – Taskin și seria Baroque Concerts desfășurată în trei săli distincte pe parcursul a șase concerte.

Peter Van Heyghen cântă solo pretutindeni în lume, alături de formația Mezzaluna, ansamblul cameral More Maiorum, ansamblul renascentist vocal danez Capella Pratensis, dar și ca dirijor și director artistic al orchestrei baroce Les Muffatti (Bruxelles). Este invitat adesea să concerteze în cadrul unor importante festivaluri europene de muzică veche: Bruges, Anvers, Utrecht, și St.Petersburg.

Peter Van Heyghen activează de asemenea ca cercetător, publicist și profesor. El predă interpretare instrumentală în manieră istorică la Departamentele de Muzică Veche din cadrul Conservatoarelor Regale din Bruxelles și Haga și este invitat să susțină masterclass-uri, prelegeri sau să conducă ateliere de lucru pretutindeni în lume.

Biletele și abonamentele sunt disponibile în rețelele Eventim (online sau în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, Humanitas), Myticket (online sau în magazinele Diverta) și www.kompostor.ro.